Makrelové nočky
40 min.
Ingredience
- 250gramůMakrela - filety
- 1lžíceSýr Lučina - termizovaný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5kusSalát hlávkový
- 4kusyRajčata Cherry
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
692 mg
Cukr
727 mg
Postup přípravy
- 1V mixéru rozmixujeme vykostěné filé z makrely na kaši. Promícháme s lučinou a žloutky. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a na hodinu dáme do lednice.
- 2Hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
- 3Marinádu umícháme z octa, soli, pepře, oleje. Salát protáhneme marinádou a připravíme s rajčaty.
- 4Z rybí pěny vykrajujeme lžičkou nočky. Rozložíme je na talíř a podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.