Makrelový špíz

16 min.

Ingredience

    • 600gramůMakrela - filety
    • 60mililitrůCitronová šťáva
    • 8gramůSůl
    • 120gramůBarbecue omáčka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
240 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na špíz z makrely použijeme celý filet i s kůží, nekrájíme na kousky, aby se nerozpadl.
  • 2
    Filety pokapeme šťávou z celého citronu, osolíme a zvlněné podélně napíchneme na jehlu. Grilujeme na středně rozpáleném grilu z obou stran po třech minutách. Nejprve opékáme stranu s kůží.
  • 3
    Ugrilovanou rybu podáváme přímo na jehle a doplníme ji nějakou pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.