Makrely na víně

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůŽampiony čerstvé
    • 2decilitryVíno bílé
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř bílý
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaProvensálské koření
    • 800gramůMakrela obecná
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
308 mg
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté makrely naporcujeme, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce, opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme očištěné, nakrájené žampiony a spolu s provensálským kořením je orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce podusíme. Vložíme zpět porce makrel a jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.