Makrely na víně
40 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaProvensálské koření
- 800gramůMakrela obecná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
308 mg
Cukr
975 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté makrely naporcujeme, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce, opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme očištěné, nakrájené žampiony a spolu s provensálským kořením je orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce podusíme. Vložíme zpět porce makrel a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.