Makrely v rajské omáčce
60 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceKečup
- 2kusyMakrela obecná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej stolní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1033 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
81 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
287 mg
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné makrely bez hlav omyjeme a necháme okapat. Osolíme je a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou horké vody a pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme kečup a vše zalijeme teplou vodou s rozmíchaným bujónem. Vaříme asi 5 minut na hustší omáčku.
- 3Makrely upravíme na talíře a přelijeme rajskou omáčkou.
- 4Podáváme s čerstvou bagetou nebo vekou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.