Makronkový koláč
55 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 510gramůMandle mleté
- 4kusyOplatky dortové
- 1lžíceStrouhanka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a po troškách přidáváme cukr a mleté mandle s citronovou šťávou i kůrou.
- 2Hmotu zkypříme ušlehaným bílkem, popřípadě zahustíme trochou strouhanky.
- 3Plech vyložíme dortovými oplatkami, na ně rozetřeme připravenou makronkovou hmotu a pečeme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.