Makronky
37 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 40gramůKokos sušený
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
782 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mandle nasekáme nadrobno v mixéru. Rozložíme je na plech a necháme 10 minut sušit v troubě vyhřáté na 160°C.
- 2Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý.
- 3Dva plechy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mandle promícháme s kokosem a mandlovou esencí. Opatrně spojíme se sněhem.
- 4Na připravené plechy klademe vždy 1 vrchovatou lžíci těsta ve větším odstupu. Makronky pečeme 15-20 minut, až okraje lehce zhnědnou. Plechy v polovině pečení vyměníme. Hotové makronky necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.