Makronky - mandlové pusinky s krémem z mascarpone

50 min.
Francie

Ingredience

  • Krém
    • 60gramůMascarpone
    • 3lžíceDžem višňový
  • Mandlová směs
  • Sníh
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
74 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
671 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané mandle jemně nastrouháme. V míse promícháme prosátý moučkový cukr s mandlemi. Troubu předehřejeme na 140°C. Čerstvá vejce, která budou mít pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky od žloutků (ty odložíme) Ve větší míse z bílků vyšleháme tuhý sníh. Asi v polovině šlehání do bílků přimícháme moučkový cukr, který zajistí tuhost vyšlehaného sněhu. Do sněhu postupně zamícháme tuhou mandlovou směs a 1 lžičku potravinářského barviva.
  • 2
    Sáček na zdobení naplníme hotovou mandlovou směsí. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj nastříkáme kolečka - pusinky o průměru asi 4-5cm. Pusinky pečeme 20 minut. Po upečení je necháme mírně vychladnout, pak je opatrně odloupneme z papíru a odložíme je na velký talíř.
  • 3
    V míse vyšleháme krém: k sýru mascarpone přidáme rozmixovaný višňový džem, krém vyšleháme tak, aby byl nadýchaný. Upečené pusinky rozdělíme na 2 části. 1/2 pusinek natřeme krémem a spojíme je s druhou, nenatřenou polovinou pusinek. Poklademe je do krabice, zakryjeme je a odložíme na 3-4 hodiny do lednice.
  • 4
    Tak se krásně propojí všechny chutě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.