Makronky s čokoládou
50 min.
Ingredience
- 80gramůČokoláda hořká
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krupice
- 130gramůMandle mleté
- 60gramůKokos strouhaný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do jiné misky vložíme bílky, přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Za stálého šlehání postupně přisypáváme mleté mandle, cukr a nakonec roztavenou čokoládu. Plech potáhneme papírem na pečení, z čokoládového těsta odebíráme lžičkou stejně velké kousky, které naneseme na plech a uhladíme na placky.
- 2Posypeme strouhaným kokosem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150°C asi 25 minut.
- 3Makronky podáváme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.