Makronky s čokoládovým krémem
45 min.
Ingredience
- Krém
- 250gramůČokoláda 70% kakao
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceMáslo čerstvé
- Makronky
- 125gramůMouka mandlová
- 110gramůVaječný bílek slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 225gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Makronky: Mandlovou mouku a moučkový cukr najemno umixujeme a potom ještě prosijeme. Bílky osolíme špetkou soli, smícháme s krupicovým cukrem a vyšleháme na pevný sníh (do sněhu můžeme přidat i trochu potravinářského barviva). Sníh zlehka smícháme se směsí mouky a cukru.
- 2Zdobicím cukrářským sáčkem z hmoty stříkáme na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru cca 3 cm. S každým plechem klepneme o stůl – makronky se tak vyrovnají a zbaví se vzduchových bublin. Necháme je na plechu zaschnout asi 1-2 hodiny. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10–11 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
- 3Krém: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu. Počkáme, než se čokoláda rozpustí, potom do směsi zašleháme máslo a krém vymícháme dohladka. Necháme vychladnout. Vychladlé skořápky spojíme vždy po dvou připraveným krémem a necháme uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.