Malé briošky
45 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 13gramůDroždí sušené
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
- 2Vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme cca 2h vykynout do dvojnásobného objemu.
- 3Poté těsto krátce prohněteme a rozdělíme na cca 16 porcí. Vytvarujeme do tvaru koule a ozdobíme proužkem zbylého těsta. Rozložíme na plech potřený zbylým rozšlehaným vejcem a necháme znovu cca 1h kynout.
- 4Pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 180C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.