Malé briošky

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme cca 2h vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Poté těsto krátce prohněteme a rozdělíme na cca 16 porcí. Vytvarujeme do tvaru koule a ozdobíme proužkem zbylého těsta. Rozložíme na plech potřený zbylým rozšlehaným vejcem a necháme znovu cca 1h kynout.
  • 4
    Pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 180C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.