Malé lososí paštiky s krevetami
40 min.
Ingredience
- ingredience do paštiky
- 40gramůKrevety tygří - loupané
- 0,4decilitrVoda pitná
- 3,5lžíceMajonéza
- 3,5lžíceZakysaná smetana
- 10gramůKopr čerstvý
- 0,5decilitrVývar rybí
- 2plátkyŽelatina
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- pečený losos
- 400gramůLosos - filety
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
89 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé nebo rozmražené plátky lososa osolíme, opepříme, obalíme
- 2každý zvlášť do tenkých plátků slaniny a následně do alobalu. Takto připravenou rybu dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme 10-15 minut při 170 °C. Upečeného lososa rozbalíme, necháme vychladnout, šťávu zachytíme a odložíme do mísy.
- 3Upečeného lososa se slaninou pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy k zachycenému rybímu výpeku.
- 4Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
- 5Omytý kopr (kromě 8 snítek) drobně nakrájíme a spolu s pepřem, majonézou, smetanou a citronovou šťávou přidáme k lososu. Pak přidáme krevety a lehce promícháme.
- 6Želatinu vymačkáme, rozpustíme v trošce teplého vývaru a zamícháme do rybí směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
- 7Skleněné misky vypláchneme vodou, do každé položíme 2 snítky kopru, plátek uzeného lososa, vlašský ořech a naplníme je rybí paštikou až po povrch. Každou plnou miskou poklepeme na prkénko, aby paštika sedla a unikl případný vzduch. Misky zakryjeme fólií a dáme do druhého dne do chladničky zatuhnout na 10-12 hodin.
- 8Druhý den každou misku vyklopíme na talíř a servírujeme s omytými čerstvými listy hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.