Malé sýrové suflé
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůSýr Čedar
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
61 mg
Cukr
582 mg
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl a pepř. Za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme 4-5 minut, stále mícháme. Když hmota ztuhne, odstavíme z ohně. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a mícháme, až se rozpustí.
- 2Žloutky rozkvedláme s troškou omáčky a vlijeme zpět do bešamelu a odstavíme.
- 3Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a dáme je na plech. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do bešamelu. Ten pak rozdělíme do misek a 2 cm od okraje uděláme nožem vroubky, aby vznikl hezký kraj.
- 4Suflé zapékáme 25 minut, až pěkně nabyde a povrch zhnědne. Během pečení nikdy neotvíráme troubu, jinak suflé nevyběhne.
- 5Hotové suflé ihned podáváme v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.