Malé sýrové suflé

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
61 mg
Cukr
582 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl a pepř. Za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme 4-5 minut, stále mícháme. Když hmota ztuhne, odstavíme z ohně. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a mícháme, až se rozpustí.
  • 2
    Žloutky rozkvedláme s troškou omáčky a vlijeme zpět do bešamelu a odstavíme.
  • 3
    Čtyři zapékací misky vymažeme máslem a dáme je na plech. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do bešamelu. Ten pak rozdělíme do misek a 2 cm od okraje uděláme nožem vroubky, aby vznikl hezký kraj.
  • 4
    Suflé zapékáme 25 minut, až pěkně nabyde a povrch zhnědne. Během pečení nikdy neotvíráme troubu, jinak suflé nevyběhne.
  • 5
    Hotové suflé ihned podáváme v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.