Malé věnečky s ananasem a ananasovou pěnou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
328 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Vsypeme do ní sůl, za stálého míchání přidáme máslo. Nakonec opět za stálého míchání přidáme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání pokračujeme ve vaření až do zhoustnutí. Hmota se nesmí lepit na stěny nádoby, vytvoří jednu velkou kouli.
  • 2
    Teplé těsto dáme do studené nádoby, zpracováváme tak dlouho, aby mírně vychladlo. Do hmoty postupně vmícháme jedno vejce, vypracujeme hladké a lesklé těsto. Naplníme do cukrářského sáčků s řeznou trubičkou. Cukrářským sáčkem tvarujeme na olejem vymazaný plech malá kolečka o průměru 5 - 6 cm. Pečeme v předem nahřáté troubě při 200stupňové teplotě 20 minut. Následovně snížíme teplotu na 160°C a dopečeme dalších 10 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout, poté je rozřízneme na dvě půlky.
  • 3
    Tvaroh dáme do misky, přisypeme krupicový a vanilkový cukr, dobře promícháme. Vložíme na malé kousky nakrájený ananas, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka ji vmícháme do tvarohové hmoty.
  • 4
    Hotovou ananasovou pěnou naplníme dolní půlku věnečku a přiklopíme horní půlkou. Povrch věnečků polijeme bílou čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.