Malé věnečky s ananasem a ananasovou pěnou
70 min.
Ingredience
- Na krém
- 300gramůTvaroh měkký
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůCukr krupice
- 150gramůAnanas
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůPoleva čokoládová bílá
- Na těsto
- 3decilitryVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7kusůVejce slepičí
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
328 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Vsypeme do ní sůl, za stálého míchání přidáme máslo. Nakonec opět za stálého míchání přidáme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání pokračujeme ve vaření až do zhoustnutí. Hmota se nesmí lepit na stěny nádoby, vytvoří jednu velkou kouli.
- 2Teplé těsto dáme do studené nádoby, zpracováváme tak dlouho, aby mírně vychladlo. Do hmoty postupně vmícháme jedno vejce, vypracujeme hladké a lesklé těsto. Naplníme do cukrářského sáčků s řeznou trubičkou. Cukrářským sáčkem tvarujeme na olejem vymazaný plech malá kolečka o průměru 5 - 6 cm. Pečeme v předem nahřáté troubě při 200stupňové teplotě 20 minut. Následovně snížíme teplotu na 160°C a dopečeme dalších 10 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout, poté je rozřízneme na dvě půlky.
- 3Tvaroh dáme do misky, přisypeme krupicový a vanilkový cukr, dobře promícháme. Vložíme na malé kousky nakrájený ananas, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka ji vmícháme do tvarohové hmoty.
- 4Hotovou ananasovou pěnou naplníme dolní půlku věnečku a přiklopíme horní půlkou. Povrch věnečků polijeme bílou čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.