Malinová bábovka
65 min.
Ingredience
- Kvásek
- 7gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 60mililitrůMléko plnotučné
- Malinový sirup
- 600mililitrůVoda pitná
- 90mililitrůNaše bio - Extra džem malinový
- 45mililitrůLikér malinový
- 225gramůCukr moučkový
- Na vytření a vysypání formy
- 100lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5mililitrůTresť vanilková
- 225gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1978 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
185 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme hladkou mouku a moučkový cukr, vše promícháme a do mouky uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 1 lžičku cukru a přilijeme 60ml vlažného mléka. Kvásek necháme zkynout. Pak k mouce přidáme vejce, vanilkový extrakt, špetku soli, smetanu a směs promícháme. Poté přidáme vlahé, rozpuštěné máslo a těsto důkladně propracujeme a dáme ho do vymazané formy, poté ho necháme v teple asi 1 hodinu kynout. Omyjeme a osušíme čerstvé maliny, které odložíme.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Bábovkovou formu s vykynutým těstem dáme na plech a vložíme ji do trouby. Teplotu snížíme na 180°C. Bábovku pečeme přibližně dozlatova 25-35 minut.
- 3Připravíme si malinový sirup: do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr a malinový džem. Promícháme a vše vaříme jen 3 minuty, aby se džem s cukrem rozpustil. Sirup přecedíme přez jemné síto do druhé nádoby a když je vychladlý, zamícháme do něj malinový likér.
- 4Vychladlou bábovku polejeme sirupem. Každou porci bábovky podáváme s kopečkem čerstvých malin. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.