Malinová bábovka

65 min.
Francie

Ingredience

  • Kvásek
    • 7gramůDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 60mililitrůMléko plnotučné
  • Malinový sirup
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 90mililitrůNaše bio - Extra džem malinový
    • 45mililitrůLikér malinový
    • 225gramůCukr moučkový
  • Na vytření a vysypání formy
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1978 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
185 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme hladkou mouku a moučkový cukr, vše promícháme a do mouky uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 1 lžičku cukru a přilijeme 60ml vlažného mléka. Kvásek necháme zkynout. Pak k mouce přidáme vejce, vanilkový extrakt, špetku soli, smetanu a směs promícháme. Poté přidáme vlahé, rozpuštěné máslo a těsto důkladně propracujeme a dáme ho do vymazané formy, poté ho necháme v teple asi 1 hodinu kynout. Omyjeme a osušíme čerstvé maliny, které odložíme.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Bábovkovou formu s vykynutým těstem dáme na plech a vložíme ji do trouby. Teplotu snížíme na 180°C. Bábovku pečeme přibližně dozlatova 25-35 minut.
  • 3
    Připravíme si malinový sirup: do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr a malinový džem. Promícháme a vše vaříme jen 3 minuty, aby se džem s cukrem rozpustil. Sirup přecedíme přez jemné síto do druhé nádoby a když je vychladlý, zamícháme do něj malinový likér.
  • 4
    Vychladlou bábovku polejeme sirupem. Každou porci bábovky podáváme s kopečkem čerstvých malin. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.