Malinová žemlovka Charlotte

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko ohřejeme.
  • 2
    Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko.
  • 3
    Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit.
  • 4
    350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, Maizenou a rumem.
  • 5
    Dobře promícháme a přidáme 3 vejce.
  • 6
    Do hotového krému vsypeme nasekané mandle.
  • 7
    12 piškotů namočíme do sirupu, seřízneme a vyložíme jimi dno formy tak, aby vytvářely hvězdu.
  • 8
    Boky formy vyložíme celými piškoty, dovnitř nalijeme krém a poklademe malinami a překryjeme další vrstvou krému.
  • 9
    Vršek zatížíme talířem a dáme chladit na 7 hodin do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.