Malinová žemlovka Charlotte
50 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 50gramůCukr krupice
- 400gramůMaliny
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 100mililitrůSirup malinový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMouka mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Mléko ohřejeme.
- 2Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko.
- 3Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit.
- 4350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, Maizenou a rumem.
- 5Dobře promícháme a přidáme 3 vejce.
- 6Do hotového krému vsypeme nasekané mandle.
- 712 piškotů namočíme do sirupu, seřízneme a vyložíme jimi dno formy tak, aby vytvářely hvězdu.
- 8Boky formy vyložíme celými piškoty, dovnitř nalijeme krém a poklademe malinami a překryjeme další vrstvou krému.
- 9Vršek zatížíme talířem a dáme chladit na 7 hodin do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.