Malinové dortíčky
65 min.
Ingredience
- 150gramůDatle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůMáslo čerstvé
- 350gramůMaliny
- 150gramůRybíz červený
- 2lžíceMed včelí
- 275gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Datle bez pecek rozmixujeme na kaši, přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, máslo a uhněteme hladké těsto. Můžeme přidat lžíci vody. Těsto zabalíme do fólie a necháme 45 minut v lednici.
- 2Těsto vyválíme na 1/2 cm silný plát, z plátu vykrájíme kolečka asi o průměru 11 cm, která dáme do vymazaných a moukou vysypaných formiček ve tvaru báboviček.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a vyklopíme je na mřížku.
- 4Ovoce omyjeme a zbavíme stopek. Ze 75 g malin a rybízu uděláme kaši, dochutíme medem a dáme na 30 minut do lednice.
- 5Ovocnou hmotu rozdělíme na dortíčky a ozdobíme zbylými malinami.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.