Malinové dortíky s kokosovou čepičkou
70 min.
Ingredience
- Máslový krém
- 300gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůKokosová smetana
- 650gramůCukr moučkový
- Na ozdobení
- Těsto
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 250gramůCukr krupice
- 300gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 6gramůKokos - mletý (Kopra)
- 1kusVanilkový lusk
- 3lžíceMléko plnotučné
- 24lžicMaliny
- 650lžicCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1675 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
371 g
Vláknina
2 g
Cukr
355 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Kokos nasypeme na teflonovou rozehřátou pánev a přibližně 5 minut ho promícháváme, až se trochu opraží.
- 2Omyté maliny rozmačkáme vidličkou v míse, dáme je do kastrólku, zasypeme cukrem a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě do 10 minut, jen jak se rozvaří a cukr se rozpustí. Jakmile začnou probublávat, ovoce dostavíme z plotny, pak je přes jemné síto propasírujeme.
- 3Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí. Pak přimícháme kokos a znovu vše prošleháme.
- 4Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka. Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kašičku z malin tak, aby vytvořila mramorování. Těstem naplníme košíčky do 2/3.
- 5Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
- 6Připravíme si máslový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích kokosovou smetanu. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku, košíčky nazdobíme krémem, posypeme je hustě strouhaným kokosem a středy košíčků ozdobíme malinami. Malé dortíky dáme na mísu a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.