Malinové košíčky s borůvkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
  • 2
    Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
  • 3
    Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólii a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7,5–8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na muffiny nebo tartaletek.
  • 4
    (Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9–12 kusů, podle síly vyváleného těsta.
  • 5
    Do každé formičky s těstem vložíme lžičku malinové marmelády (bez zrníček).
  • 6
    Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190 °C přibližně 20 minut dozlatova.
  • 7
    Maliny a borůvky omyjeme a necháme oschnout. Upečené košíčky necháme vychladnout a pak je opatrně pomocí nože vyjmeme z formičky.
  • 8
    Košíčky ozdobíme borůvkami, malinami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.