Malinové mlsání
85 min.
Ingredience
- Krém
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 350gramůMléko plnotučné
- 70gramůCukr moučka
- 30mililitrůMartell cognac
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na pomoučení válu
- 30lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Na vytření plechu
- 120lžicMáslo čerstvé
- 8lžicVoda pitná
- Těsto
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 8lžicVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2505 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
268 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli a zamícháme do ní lžičku cukru a na kostky pokrájené změklé máslo. Směs promícháme, postupně do ní budeme přidávat po lžicích vodu (4-8) a těsto důkladně vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1-2 hodiny odpočinout.
- 2Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech vymažeme máslem a trochu pokropíme vodou. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou 3 mm. Vykrojíme kolečka o průměru 8-10cm, poklademe je na plech, kolečka propícháme vidličkou a dáme je do trouby péct. Pečeme je dozlatova 13-15 minut. Upečená kolečka z plechu dáme na druhý plech vyložený pečícím papírem.
- 3Čerstvé maliny propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je okapat a osušíme je (dáme je na čistou utěrku).
- 4Připravíme si krém: v míse vyšleháme moučkový cukr s čerstvými žloutky do pěny. Do druhé mísy prosejeme mouku, do které zapracujeme žloutkový krém. Ve větším rendlíku přivedeme mléko k varu. Vařící mléko za stálého míchání přimícháváme do krému s moukou, pak vše dáme zpět do rendlíku. Stále mícháme a vaříme 2 minuty. Rendlík s krémem odstavíme z plotny, do krému zamícháme koňak (nebo rum) a necháme krém vychladnout.
- 5Upečená kolečka rozkrojíme ostrým širokým nožem na poloviny. Spodní část potřeme krémem a na něj poklademe maliny. Vrchní část koleček zespodu též potřeme krémem a přiklopíme je na maliny. Kolečka poklademe na mísu, povrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.