Malinové muffiny se šlehačkou
55 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Na vytření a vysypání těsta
- 250lžicMouka polohrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Šlehačka
- 70lžicMaliny
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 70gramůMaliny
- 1,5decilitrySmetana
- 120gramůBílý jogurt
- 250gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
51 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
13 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvé maliny omyjeme, osušíme, třetinu malin odložíme stranou na ozdobu a do šlehačky. Ostatní maliny v míse rozmačkáme, přidáme k nim smetanu a bílý jogurt. V druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Postupně k máslu zašleháme maliny se smetanou a jogurtem.
- 2Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.
- 3Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Poté je vyjmeme a vložíme do papírových košíčků.
- 4Připravíme šlehačku: 33% smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku, poté postupně přidáme rozmačkané maliny (30 g). Šlehačku dáme do cukrářského sáčku s větším ozdobným nástavcem a vychladlé muffiny ozdobíme šlehačkou, celými malinami, dáme je na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.