Malinové vafle
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 125mililitrůMléko polotučné
- 5gramůDroždí
- 150gramůMaliny
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůJogurt bílý
- 40gramůCukr vanilka
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme máslo a vejce a vypracujeme těsto. Přimícháme kvásek a necháme chvíli vykynout.
- 3Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně upečeme vafle.
- 4Maliny nasypeme do misky, zakápneme citronovou šťávou, posypeme vanilkovým cukrem, vidličkou rozmačkáme a přimícháme bílý jogurt.
- 5Vafle pomažeme malinovým krémem, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.