Malinovo-pistáciové profiteroles

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosyjeme do hrnce. Přidáme máslo, mléko, vodu, třtinový cukr a sůl a zahříváme na mírném plameni a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. Až začne směs bublat, odstavíme ji z ohně a mícháme tak dlouho, dokud se těsto lepí na okraje hrnce.
  • 2
    Znovu dáme na minutu na oheň. Poté na tři minuty odstavíme. Jedno po druhém vmícháme vejce. Těsto je hladké a lesklé.
  • 3
    Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme 24 kuliček z těsta. Pečeme 20-25 minut na 180 °C.
  • 4
    Profiteroles vyjmeme z trouby, v každé z nich zespodu prorazíme díru (pracujeme co nejrychleji) a poté pečeme ještě 5 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
  • 5
    Maliny, cukr moučka, citronovou šťávu rozmixujeme dohladka. Přeceďte směs přes síto do mísy.
  • 6
    Smetanu vyšleháme dotuha, poté vmícháme 4 lžíce malinové omáčky. Tuto náplň dáme do zdobícího sáčku a zaplníme jí díry v profiteroles.
  • 7
    Čokoládu rozpustíme a přelijeme jí profiteroles, poté posypeme pistáciemi nakrájenými nahrubo.
  • 8
    Podáváme přelité se zbylou malinovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.