Malinovo-pistáciové profiteroles
60 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr třtinový
- 4lžíceMléko polotučné
- 4lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 200gramůMaliny
- 3lžíceCukr moučka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůČokoláda bílá
- 50gramůPistácie
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosyjeme do hrnce. Přidáme máslo, mléko, vodu, třtinový cukr a sůl a zahříváme na mírném plameni a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. Až začne směs bublat, odstavíme ji z ohně a mícháme tak dlouho, dokud se těsto lepí na okraje hrnce.
- 2Znovu dáme na minutu na oheň. Poté na tři minuty odstavíme. Jedno po druhém vmícháme vejce. Těsto je hladké a lesklé.
- 3Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme 24 kuliček z těsta. Pečeme 20-25 minut na 180 °C.
- 4Profiteroles vyjmeme z trouby, v každé z nich zespodu prorazíme díru (pracujeme co nejrychleji) a poté pečeme ještě 5 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
- 5Maliny, cukr moučka, citronovou šťávu rozmixujeme dohladka. Přeceďte směs přes síto do mísy.
- 6Smetanu vyšleháme dotuha, poté vmícháme 4 lžíce malinové omáčky. Tuto náplň dáme do zdobícího sáčku a zaplníme jí díry v profiteroles.
- 7Čokoládu rozpustíme a přelijeme jí profiteroles, poté posypeme pistáciemi nakrájenými nahrubo.
- 8Podáváme přelité se zbylou malinovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.