Malinový cheesecake ve sklenici
50 min.
Ingredience
- 1kusMalinová roláda
- 200gramůMaliny
- 3lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 65gramůMalinové želé
- 250gramůMascarpone
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaVanilková pasta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme roládu s malinovým džemem na tenké plátky a každý plátek ještě překrojíme na půlku. Půlky upravíme po obvodu šesti malých sklenic s víčkem a jednu půlku položíme na dno. Posypeme malinami a nakapeme likér Amaretto ( nebo mandlovým likérem ).
- 2Malinové želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme je do sklenic. Sklenice dáme do chladničky a necháme ztuhnout.
- 3Připravíme vrchní vrstvu cheesecake. V míse důkladně prošleháme mascarpone a zakysanou smetanu. Šleháme dohladka. Na směs pak prosejeme moučkový cukr, lžičku vanilkové pasty a promícháme. Po ochutnání můžeme ještě trochu dosladit moučkovým cukrem.
- 4Krémem naplníme cukrářský sáček s velkou kulatou trubičkou a v kopečcích ho naneseme do sklenic tak, abychom želé zcela zakryli. Krém můžeme posypat barevnými cukrovými kuličkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.