Malinový cheesecake ve sklenici

50 min.

Ingredience

    • 1kusMalinová roláda
    • 200gramůMaliny
    • 3lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 65gramůMalinové želé
    • 250gramůMascarpone
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1lžičkaVanilková pasta
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme roládu s malinovým džemem na tenké plátky a každý plátek ještě překrojíme na půlku. Půlky upravíme po obvodu šesti malých sklenic s víčkem a jednu půlku položíme na dno. Posypeme malinami a nakapeme likér Amaretto ( nebo mandlovým likérem ).
  • 2
    Malinové želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme je do sklenic. Sklenice dáme do chladničky a necháme ztuhnout.
  • 3
    Připravíme vrchní vrstvu cheesecake. V míse důkladně prošleháme mascarpone a zakysanou smetanu. Šleháme dohladka. Na směs pak prosejeme moučkový cukr, lžičku vanilkové pasty a promícháme. Po ochutnání můžeme ještě trochu dosladit moučkovým cukrem.
  • 4
    Krémem naplníme cukrářský sáček s velkou kulatou trubičkou a v kopečcích ho naneseme do sklenic tak, abychom želé zcela zakryli. Krém můžeme posypat barevnými cukrovými kuličkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.