Malinový koláč s podmáslím

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a vše prohněteme, až vznikne drobenka. Potom vmícháme cukr krupici. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a vlijeme do něho vejce i podmáslí. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto prohněteme a vytvoříme z něho placku. Placku přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout.
  • 2
    Maliny omyjeme a zlehka je rozmačkáme s třtinovým cukrem a ušleháme smetanu.
  • 3
    Korpus podélně rozpůlíme, na spodní díl dáme ušlehanou smetanu a na ni maliny rozmačkané s třtinovým cukrem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.