Malinový koláč s podmáslím
50 min.
Ingredience
- 310gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2gramySůl
- 145gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 75mililitrůPodmáslí AB jihočeské šlehané
- 50gramůVejce slepičí
- 500gramůMaliny
- 100gramůCukr třtinový
- 275gramůSmetana čerstvá ke šlehání
- 10gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a vše prohněteme, až vznikne drobenka. Potom vmícháme cukr krupici. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a vlijeme do něho vejce i podmáslí. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto prohněteme a vytvoříme z něho placku. Placku přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout.
- 2Maliny omyjeme a zlehka je rozmačkáme s třtinovým cukrem a ušleháme smetanu.
- 3Korpus podélně rozpůlíme, na spodní díl dáme ušlehanou smetanu a na ni maliny rozmačkané s třtinovým cukrem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Povrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.