Malinový perník v čokoládě
140 min.
Ingredience
- 1kusMáta
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 6lžicMouka polohrubá
- 350gramůCukr krupice
- 400gramůMáslo čerstvé
- 700gramůČokoláda mléčná
- 2lžíceCukr moučkový
- 6kusůVejce slepičí
- 6lžicDžem rybízový
- 100gramůMaliny
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Do vodní lázně dáme 500 g čokolády se třemi lžícemi vody s máslem a cukrem krupicí, moukou a žloutky. Vedle si zatím připravíme sníh z bílků a špetky soli. Pomalu ho vmícháváme do čokoládové směsi. Vytvořené těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem na biskupský chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů C asi čtyřicet pět minut. Na pánvi si rozpustíme tři lžíce vody a džem, kterým potřeme po vychladnutí na perník. Zbytek čokolády si rozpustíme ve vodní lázni se smetanou a moučkovým cukrem a směsí potřeme perník a uložíme do lednice.
- 2Podáváme s malinami, mátou a šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.