Malinový sirup s červeným vínem
95 min.
Ingredience
- 2kilogramyMaliny
- 1,5litryVíno červené
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1lžičkaSkořice mletá
- 150mililitrůBrandy
- 1kilogramCukr moučkový
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Maliny po menších částech na cedníku pod slabým proudem vody opereme a necháme okapat. Vložíme je do větší porcelánové mísy, vidličkou rozmačkáme, zalijeme kvalitním sladkým červeným vínem, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
- 2Směs propasírujeme přes jemné síto, nalijeme do kastrolu, přidáme 4 utlučené hřebíčky se skořicí a cukrem, poté uvedeme do varu. Za neustálého míchání vaříme 45 minut a pěnu, která se vytvoří na povrchu, ihned sbíráme.
- 3Uvařený sirup přikryjeme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého sirupu můžeme zamíchat trochu koňaku.
- 4Hotový vychladlý sirup plníme do lahví, které dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.