Malinový sirup s červeným vínem

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny po menších částech na cedníku pod slabým proudem vody opereme a necháme okapat. Vložíme je do větší porcelánové mísy, vidličkou rozmačkáme, zalijeme kvalitním sladkým červeným vínem, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
  • 2
    Směs propasírujeme přes jemné síto, nalijeme do kastrolu, přidáme 4 utlučené hřebíčky se skořicí a cukrem, poté uvedeme do varu. Za neustálého míchání vaříme 45 minut a pěnu, která se vytvoří na povrchu, ihned sbíráme.
  • 3
    Uvařený sirup přikryjeme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého sirupu můžeme zamíchat trochu koňaku.
  • 4
    Hotový vychladlý sirup plníme do lahví, které dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.