Malý čvercový dort s kávovým krémem
75 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 40gramůMandle
- Krém
- 150gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceKáva Espresso
- Na plech
- 250gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1150 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
88 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme vychladnout, nakrájíme z něj 5 čtverců tak, aby každý byl postupně o cca 1 cm menší než předchozí, potřeme kávovým krémem a složíme dle velikosti na sebe. Strany i povrch rovněž potřeme krémem a posypeme praženými, sekanými mandlemi. Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou a povrch dortu dozdobíme.
- 3Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, žloutek a černou kávu a důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.