Malý čvercový dort s kávovým krémem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1150 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
88 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme vychladnout, nakrájíme z něj 5 čtverců tak, aby každý byl postupně o cca 1 cm menší než předchozí, potřeme kávovým krémem a složíme dle velikosti na sebe. Strany i povrch rovněž potřeme krémem a posypeme praženými, sekanými mandlemi. Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou a povrch dortu dozdobíme.
  • 3
    Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, žloutek a černou kávu a důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.