Mandarinkové řezy
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 4decilitryMléko polotučné
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 120gramůCukr krupice
- 350gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMarmeláda pomerančová
- 600gramůKompot mandarinkový
- 120gramůMandle
- Na těsto
- 120gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 350gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
39 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo (50 g) v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka, promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na plech, vložíme do předehřáté trouby. Při 170°C teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout.
- 2Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme cukr a pudinkový prášek. Na mírném ohni, za stálého míchání, uvaříme hustý pudink. Stáhneme ze sporáku, občasným promícháním necháme vychladnout a přidáme 100 g okapaných mandarinek. Mandarinky s pudinkem spolu rozšleháme na hladkou hmotu, do které všleháme na kousky nakrájené čerstvé máslo.
- 3Vychladlý korpus vybereme z plechu, a poté podélně rozřízneme na 3 díly. První díl potřeme marmeládou, na ni rozetřeme 1/3 náplně. Na náplň naskládáme měsíčky mandarinek a přiklopíme druhým dílem korpusu. Opět potřeme marmeládou, druhým dílem náplně, vyskládáme mandarinky a přiklopíme třetím dílem korpusu. Ten opět potřeme marmeládou a zbylou náplní. Povrch korpusu ozdobíme praženými mandlemi, které nastrouháme na hrubém struhadle.
- 4Naplněný korpus vložíme do lednice zatuhnout. Následovně krájíme na řezy, které servírujeme na jednotlivých dezertních talířcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.