Mandarinkový salát s celerem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný celer uvaříme v hrnci s vodou doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme oloupané, bílé vlákniny zbavené a rozkrojené mandarinky, osolíme a přimícháme jemně nakrájenou celerovou nať. Zalijeme olejem, posypeme cukrem a vše promícháme. Nakonec salát podle vlastní chutě dochutíme citronovou šťávou a ještě jednou promícháme.
  • 2
    Misku se salátem vložíme do ledničky proležet a vychladit. Potom ho porcujeme na jednotlivé salátové misky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.