Mandarinkový salát s tuňákem
20 min.
Ingredience
- 0,5kilogramMandarinky
- 2kusyPomeranče
- 1kusCitrony
- 2kusyCibule červená
- 200gramůTuňák v oleji
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceOlej dýňový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu, přidáme med, jemně nastrouhaný zázvor, olej, sůl a metličkou dobře vyšleháme. Oloupeme a na tenké proužky nakrájíme cibuli, vložíme ji do připravené pomerančové zálivky a odložíme na 30 minut do ledničky.
- 2Mandarinky oloupeme, rozdělíme měsíčky, naskládáme je na talíř, přidáme kousky tuňáka, vybereme ze zálivky cibuli a naaranžujeme na tuňáka a mandarinky a zalijeme zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.