Mandarinkový věnec
90 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 6kusůMandarinky
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka polohrubá
- 100gramůSolamyl
- 200gramůMandle mleté
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicLikér pomerančový
- 100gramůMarmeláda pomerančová
- 8lžicMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Oloupané mandarinky nakrájíme na plátky a vyložíme jimi vymazanou formu.
- 2Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme, zašleháme vejce. Mouku smícháme se Solamylem, mletými mandlemi a práškem do pečiva, spolu s mlékem vmícháme do pěny.
- 3Těsto vlijeme do formy na připravené mandarinky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.
- 4Upečený koláč několikrát propícháme vidličkou, pokapeme pomerančovým likérem a potřeme marmeládou. Necháme zezlátnout v troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.