Mandarinkový zapečený dezert

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky, případnou šťávu chytíme do misky.
  • 2
    Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a mandarinkovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme dohladka a vmícháme sníh z bílku.
  • 3
    Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme tvarohovým krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky mandarinek.
  • 4
    Dezert 5 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů. Pak teplotu zvýšíme na 250 stupňů a pečeme dalších 5 minut, až má zlatavý povrch.
  • 5
    Upečený dezert posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.