Mandarinkový zapečený dezert
20 min.
Ingredience
- 6kusůMandarinky
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 5gramůCukr vanilka
- 125gramůTvaroh měkký
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1hrstMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky, případnou šťávu chytíme do misky.
- 2Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a mandarinkovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme dohladka a vmícháme sníh z bílku.
- 3Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme tvarohovým krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky mandarinek.
- 4Dezert 5 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů. Pak teplotu zvýšíme na 250 stupňů a pečeme dalších 5 minut, až má zlatavý povrch.
- 5Upečený dezert posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.