Mandlová srdíčka
50 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 270gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMandle
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaBadyán
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- Na plech,potření a ozdobení
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce a žloutek a důkladně utřeme. Vmícháme mleté mandle, skořici, tlučený anýz, tlučený badyán, kypřicí prášek a mouku.
- 2Vypracujeme těsto, na pomoučeném vále rozválíme na plát, formičkou vykrájíme srdíčka a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.