Mandlové a pomerančové piškoty

30 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
36

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sádlo prošleháme šlehačem v míse, až bude lehké a provzdušněné, postupně zašleháme cukr. Za stálého šlehání přidáme vejce, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Šleháme asi 3 minuty, pak vmícháme mouku, prášek do pečiva a mleté mandle, až vnikne těsto.
  • 2
    Vyválíme na pomoučněném válu na 1 cm silný plát. Vykrojíme cca 36 koleček a opatrně přendáme na plech.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 °C, piškoty pečeme asi 10 minut, dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme 10 minut na plechu vychladnout.
  • 4
    Piškoty posypeme směsí moučkového cukru se skořicí. Necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.