Mandlové čtverce z listového těsta
35 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůHrozinky
- 50mililitrůRum
- 100gramůMandle
- 30gramůCukr vanilka
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
266 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na plát asi 0.5cm silný, který rozkrájíme na čtverce. Každý čtverec potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými mandlemi a hrozinkami, které jsme předem namočili v rumu. Mandle i hrozinky přitlačíme dlaní do těsta a čtverce posypeme vanilkovým cukrem.
- 2Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozaltova. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.