Mandlové cukroví
28 min.
Ingredience
- 1lžíceKakao - prášek
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1,4šálkyMandle mleté
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1šálekCukr moučkový
- 70gramůMandle
- 1lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
58 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmixujeme smetanu, bílky, cukr a mandlovou tresť. Když je směs důkladně rozmixovaná, zlehka přimícháme mleté mandle a kakaový prášek. Hotovou směs dáme do cukrářského zdobícího sáčku. Směs vymačkáváme na lehce tukem vymazaný plech. Na každou hromádku směsi přimáčkneme 1/2 mandle.
- 2Pečeme při 170°C asi 13 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.