Mandlové cukroví s šípkovou marmeládou
15 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 100gramůMandle
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceMarmeláda šípková
- 3lžíceCukr krystal
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si nasypeme moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou šťávu, citronovou kůru, mletou skořici a 2 lžíce šípkové marmelády. Směs dobře pomícháme a vyklopíme ji na vál, který jsme si posypali krystalovým cukrem (2-3 lžíce).
- 2Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenčí placku 3-5 mm silnou. Tvořítky vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem vykrojíme proužky těsta. Vykrojené cukroví a proužky těsta posypeme krystalovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (asi 4 lžíce). Proužky těsta svineme do trubiček nebo kornoutků. Podle chuti můžeme zdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.
- 3Toto cukroví NEPEČEME! Jen ho položíme na pečicí papír a volně ho SUŠÍME.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.