Mandlové cukroví s šípkovou marmeládou

15 min.

Ingredience

    • 250gramůCukr moučkový
    • 100gramůMandle
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
    • 0,5lžíceCitronová kůra
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 2lžíceMarmeláda šípková
    • 3lžíceCukr krystal
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si nasypeme moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou šťávu, citronovou kůru, mletou skořici a 2 lžíce šípkové marmelády. Směs dobře pomícháme a vyklopíme ji na vál, který jsme si posypali krystalovým cukrem (2-3 lžíce).
  • 2
    Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenčí placku 3-5 mm silnou. Tvořítky vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem vykrojíme proužky těsta. Vykrojené cukroví a proužky těsta posypeme krystalovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (asi 4 lžíce). Proužky těsta svineme do trubiček nebo kornoutků. Podle chuti můžeme zdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.
  • 3
    Toto cukroví NEPEČEME! Jen ho položíme na pečicí papír a volně ho SUŠÍME.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.