Mandlové flameri

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
64 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle základního receptu připravíme vanilkové flameri, do vařícího mléka však místo škrobu přidáme mleté mandle a smetanu.
  • 2
    Flameri ochutíme 2-3 lžícemi amaretta nebo ořechového likéru. Krátce povaříme a odstavíme z plotny. Přidáme žloutek a sníh, vše dobře prošleháme a nalijeme do misky vypláchnuté studenou vodou.
  • 3
    Necháme vychladnout a vyklopíme na mísu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.