Mandlové florentýnky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
723 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme plátem alobalu, který slabě potřeme máslem a poprášíme moukou.
  • 2
    Zbylé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, přidáme cukr, med, smetanu, špetku soli. Pozvolna zahříváme za stálého míchání, po 5 minutách přisypeme mandle.
  • 3
    Lžící nabereme vždy trochu mandlové hmoty a na připravený plech klademe malé bochánky, které se během pečení roztečou. Cukroví pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Upečené florentýnky necháme na plechu vychladnout. Spodní stranu každé potřeme rozpuštěnou čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.