Mandlové florentýnky
45 min.
Ingredience
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 180gramůMandle plátky
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
723 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme plátem alobalu, který slabě potřeme máslem a poprášíme moukou.
- 2Zbylé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, přidáme cukr, med, smetanu, špetku soli. Pozvolna zahříváme za stálého míchání, po 5 minutách přisypeme mandle.
- 3Lžící nabereme vždy trochu mandlové hmoty a na připravený plech klademe malé bochánky, které se během pečení roztečou. Cukroví pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Upečené florentýnky necháme na plechu vychladnout. Spodní stranu každé potřeme rozpuštěnou čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.