Mandlové hříbečky
45 min.
Ingredience
- 35gramůCukr moučkový
- 2lžíceRum
- 100gramůMandle
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s cukrem, mletými mandlemi, rumem a moukou.
- 2Necháme v chladu.
- 3Těsto vyválíme a vykrajujeme hříbečky. Cukroví pečeme ve velmi mírné troubě.
- 4Vychladlé slepujeme džemem nebo krémem dle chuti. Kloboučky namáčíme do čokolády, špičku nohy potřeme bílkem a posypeme mletými pistáciemi nebo mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.