Mandlové hříbky
30 min.
Ingredience
- 200gramůMandle
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 300gramůKakao - prášek
- Na spojení
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
21 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Na válu smícháme umleté mandle s cukrem a bílky do pevné hmoty. Rozdělíme ji na třetiny, do jedné zapracujeme kakaový prášek.
- 2Z kakaové hmoty tvarujeme kloboučky hříbků, ze zbylé hmoty nožičky. Nožičky vytvarujeme tak, aby hříbky pevně stály. Klobouček s nožičkou spojíme bílkem.
- 3Houby klademe na plech s fólií a necháme hříbky zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.