Mandlové koláčky s fíky
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůFíky čerstvé
- 10gramůCukr moučkový
- 30gramůMed včelí
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- Na krém
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMandle
- 10gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
56 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme máslo s cukrem, postupně vmícháme vejce, následně nastrouhané mandle a mouku. Vypracujeme do hladkého krému a necháme 5 minut odpočinout.
- 2Listové těsto rozválíme na 1 cm silný plát, vykrájíme 6 koleček. Přibližně centimetr okraje každého kolečka opatrně namřížkujeme nožem, ale nesmíme ho proříznout. Okraje natřeme rozšlehaným vejcem. Do středu každé placky navršíme mandlový krém a položíme silný plátek fíku, přitiskneme. Poprášíme moučkovým cukrem, pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut do zlatova. Ještě horké koláčky pokameme medem a necháme trochu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.