Mandlové kornoutky s kávovým krémem
70 min.
Ingredience
- 140gramůMandle
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 310gramůCukr moučkový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůGriliáš
- 150gramůKompot višňový
- Krém
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 310gramůCukr moučkový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceKáva turecká
- Na plech
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Mandle nastrouháme na jemno, smícháme se třemi bílky a v hmoždíři utlučeme na kaši. Vložíme do misky, přidáme zbytek bílků, cukr a mícháme cca 25 minut, poté přimícháme mouku.
- 2Plech vymažeme, vysypeme moukou, koblihovým kroužkem naznačíme kolečka, na něž kulatým nožem rozetřeme z těsta tenké placičky. V rozehřáté troubě je upečeme do růžova a ještě horké stočíme pomocí vařečky do kornoutků.
- 3Necháme vychladnout, naplníme kávovým krémem, posypeme griliášem a ozdobíme zavařenou višní.
- 4Na krém smícháme vejce, vanilku a 110 g cukru, v kotlíku vše důkladně utřeme. Vložíme do horké vodní lázně, šleháme do zhoustnutí, poté na talíři necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbylý cukr a postupně studený, uvařený krém. Nakonec vmícháme po kapkách černou kávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.