Mandlové kornoutky s kávovým krémem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle nastrouháme na jemno, smícháme se třemi bílky a v hmoždíři utlučeme na kaši. Vložíme do misky, přidáme zbytek bílků, cukr a mícháme cca 25 minut, poté přimícháme mouku.
  • 2
    Plech vymažeme, vysypeme moukou, koblihovým kroužkem naznačíme kolečka, na něž kulatým nožem rozetřeme z těsta tenké placičky. V rozehřáté troubě je upečeme do růžova a ještě horké stočíme pomocí vařečky do kornoutků.
  • 3
    Necháme vychladnout, naplníme kávovým krémem, posypeme griliášem a ozdobíme zavařenou višní.
  • 4
    Na krém smícháme vejce, vanilku a 110 g cukru, v kotlíku vše důkladně utřeme. Vložíme do horké vodní lázně, šleháme do zhoustnutí, poté na talíři necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbylý cukr a postupně studený, uvařený krém. Nakonec vmícháme po kapkách černou kávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.