Mandlové košíčky
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 1lžíceRum
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
925 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, cukru, másla, žloutku a soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a chladníme asi 30 minut.
- 2Marcipán rozdrobíme, smícháme s vejcem, žloutkem a rumem.
- 3Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 3 mm silný plát, položíme ho na vymaštěné formičky a těsto vmáčkneme. Okraje odřízneme, zbylé těsto prohněteme, vyválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky.
- 4Náplň rozdělíme do formiček, navrch ozdobně položíme proužky těsta.
- 5Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ve formičkách, vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.