Mandlové košíčky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
925 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, cukru, másla, žloutku a soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a chladníme asi 30 minut.
  • 2
    Marcipán rozdrobíme, smícháme s vejcem, žloutkem a rumem.
  • 3
    Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 3 mm silný plát, položíme ho na vymaštěné formičky a těsto vmáčkneme. Okraje odřízneme, zbylé těsto prohněteme, vyválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky.
  • 4
    Náplň rozdělíme do formiček, navrch ozdobně položíme proužky těsta.
  • 5
    Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ve formičkách, vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.