Mandlové košíčky s rybízem
65 min.
Ingredience
- Na formičky
- Na náplň
- 200gramůRybíz červený
- 200gramůRybíz černý
- 65lžicCukr krupice
- 1lžíceŽelé rybízové
- 130gramůJahody zahradní
- Na sníh
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 65gramůCukr krupice
- Na těsto
- 40gramůMandle mleté
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusžloutek
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 35gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1309 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
305 g
Vláknina
4 g
Cukr
268 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, formičky vytřeme máslem. Košíčky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
- 2V míse promícháme mouku s mletými mandlemi a máslem. Poté přidáme zbylé suroviny, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme asi půl hodiny v chladničce.
- 3Otrhaný a omytý rybíz necháme okapat, vložíme do kastrolu spolu s cukrem a na mírném plameni necháme dusit. Bobulky nesmí popraskat!
- 4Omyté a okapané jahody nakrájíme na kousky, přidáme spolu s želé k rybízu, promícháme a necháme vychladnout.
- 5Vál zlehka posypeme moukou, těsto vyjmeme z chladničky a vyválíme z něj placku. Z ní vykrájíme kolečka o průměru formiček, do kterých je vložíme. Těsto vidličkou propícháme a pečeme zhruba 10 – 12 minut.
- 6Upečené košíčky necháme vychladnout.
- 7V mezičase připravíme sníh. Bílky se solí ušleháme, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud není sníh hladký a lesklý.
- 8Vychladlé košíčky vyjmeme z formiček, naplníme okapanou rybízovou náplní a překryjeme vyšlehaným sněhem.
- 9Teplotu trouby snížíme na 150 °C a košíčky v ní pečeme zhruba 12 – 15 minut.
- 10Košíčky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.