Mandlové košíčky s rybízem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1309 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
305 g
Vláknina
4 g
Cukr
268 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, formičky vytřeme máslem. Košíčky budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C.
  • 2
    V míse promícháme mouku s mletými mandlemi a máslem. Poté přidáme zbylé suroviny, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme asi půl hodiny v chladničce.
  • 3
    Otrhaný a omytý rybíz necháme okapat, vložíme do kastrolu spolu s cukrem a na mírném plameni necháme dusit. Bobulky nesmí popraskat!
  • 4
    Omyté a okapané jahody nakrájíme na kousky, přidáme spolu s želé k rybízu, promícháme a necháme vychladnout.
  • 5
    Vál zlehka posypeme moukou, těsto vyjmeme z chladničky a vyválíme z něj placku. Z ní vykrájíme kolečka o průměru formiček, do kterých je vložíme. Těsto vidličkou propícháme a pečeme zhruba 10 – 12 minut.
  • 6
    Upečené košíčky necháme vychladnout.
  • 7
    V mezičase připravíme sníh. Bílky se solí ušleháme, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud není sníh hladký a lesklý.
  • 8
    Vychladlé košíčky vyjmeme z formiček, naplníme okapanou rybízovou náplní a překryjeme vyšlehaným sněhem.
  • 9
    Teplotu trouby snížíme na 150 °C a košíčky v ní pečeme zhruba 12 – 15 minut.
  • 10
    Košíčky podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.