Mandlové lasturky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané mandle opražíme na sucho v pánvi, necháme vychladnout a umeleme.
  • 2
    Formičky ve tvaru lastur o průměru 12,5 cm vymažeme tukem.
  • 3
    V míse smícháme mandle, mouku a cukr. V menší misce rozšleháme vejce a přidáme k nim tresť a mléko. Směs smícháme s mandlovou směsí.
  • 4
    Těsto nalijeme do formiček tak, aby kolem něj zůstal 1 cm široký okraj. Formičky dáme na plech, pokud nedrží, podložíme je alobalem.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Vyjmeme a necháme lasturky 5 minut chladit na roštu. Nožem uvolníme okraje formiček a lasturky vyklopíme na mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.