Mandlové lasturky
45 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 215gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Oloupané mandle opražíme na sucho v pánvi, necháme vychladnout a umeleme.
- 2Formičky ve tvaru lastur o průměru 12,5 cm vymažeme tukem.
- 3V míse smícháme mandle, mouku a cukr. V menší misce rozšleháme vejce a přidáme k nim tresť a mléko. Směs smícháme s mandlovou směsí.
- 4Těsto nalijeme do formiček tak, aby kolem něj zůstal 1 cm široký okraj. Formičky dáme na plech, pokud nedrží, podložíme je alobalem.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Vyjmeme a necháme lasturky 5 minut chladit na roštu. Nožem uvolníme okraje formiček a lasturky vyklopíme na mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.