Mandlové lupínky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj zašleháme cukr, mouku a neoloupané, omyté a osušené celé mandle.
  • 2
    Formu na srnčí hřbet silně vymažame máslem, nalijeme do ní těsto a rozetřeme je. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
  • 3
    Teplý moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
  • 4
    Druhý den nakrájíme ostrým nožem tenké mandlové lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.