Mandlové lupínky
50 min.
Ingredience
- 1hrnekMandle
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5hrnekCukr moučkový
- 0,5hrnekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj zašleháme cukr, mouku a neoloupané, omyté a osušené celé mandle.
- 2Formu na srnčí hřbet silně vymažame máslem, nalijeme do ní těsto a rozetřeme je. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 3Teplý moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
- 4Druhý den nakrájíme ostrým nožem tenké mandlové lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.