Mandlové makrónky s bílou čokoládou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
999 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozpálíme na 175 °C. Dva plechy hodně vymastíme.
  • 2
    Marcipán spolu s cukrem a bílky rozmixujeme na hustou, hladkou hmotu. Pomocí lžíce rozdělíme jednotlivé makrónky na plech. Každou posypeme sekanými mandlemi. Pečeme dozlatova cca 10 min, poté necháme 5 min na plechu chladnout. Seškrábneme špachtlí a necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.
  • 3
    Mezitím v malé pánvičce pozvolna přivedeme k varu smetanu, máslo a pomerančovou kůru. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a krém dohladka rozmícháme. Odstavíme, necháme cca 15 min chladnout. Krém musí zůstat roztíratelný.
  • 4
    Makrónky slepíme připraveným krémem do párů a uchováme čerstvé ve vzduchotěsné nádobě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.