Mandlové makrónky s bílou čokoládou
50 min.
Ingredience
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 1hrnekCukr moučkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžícePomerančová kůra
- 170gramůČokoláda bílá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,25hrnekSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5hrnekMandle
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
999 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 175 °C. Dva plechy hodně vymastíme.
- 2Marcipán spolu s cukrem a bílky rozmixujeme na hustou, hladkou hmotu. Pomocí lžíce rozdělíme jednotlivé makrónky na plech. Každou posypeme sekanými mandlemi. Pečeme dozlatova cca 10 min, poté necháme 5 min na plechu chladnout. Seškrábneme špachtlí a necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.
- 3Mezitím v malé pánvičce pozvolna přivedeme k varu smetanu, máslo a pomerančovou kůru. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a krém dohladka rozmícháme. Odstavíme, necháme cca 15 min chladnout. Krém musí zůstat roztíratelný.
- 4Makrónky slepíme připraveným krémem do párů a uchováme čerstvé ve vzduchotěsné nádobě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.