Mandlové medailonky s pepřovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- pepřová omáčka
- 100gramůMajonéza
- 100gramůZakysaná smetana
- 3kusyRajčata
- 2kusyOkurka salátová
- 1lžíceKopr čerstvý
- 3lžičkyNakládaný zelený pepř
- 0,5lžičkaSůl
- 800gramůVepřová panenka
- 100gramůMandle plátky
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
70 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z omyté vepřové panenky nakrájíme medailonky, osolíme je a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlích.
- 2Medailonky pečeme po obou stranách na oleji na pánvi dozlatova.
- 3Příprava omáčky: Omytá rajčata zbavená semínek nakrájíme na kostičky a smícháme s majonézou a smetanou. Osolíme, okořeníme drceným zeleným pepřem a nasekaným koprem. Omáčku přelijeme přes očištěné, nahrubo nakrájené okurky.
- 4Medailonky podáváme s omáčkou a čerstvým bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.