Mandlové perníčky
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžícePomerančová kůra
- 300gramůMandle
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůMandle plátky
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme vejce s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva. Potom přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, umleté mandle, skořici a vypracujeme hladké těsto. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Těsto vyjmeme z chladničky, na pomoučněném vále vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj vykrojené čtverečky.
- 3Žloutky smícháme se smetanou, hmotou perníčky potřeme a zdobíme plátky mandlí. Troubu předehřejeme na 180°C a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.