Mandlové perníčky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce utřeme vejce s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva. Potom přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, umleté mandle, skořici a vypracujeme hladké těsto. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Těsto vyjmeme z chladničky, na pomoučněném vále vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj vykrojené čtverečky.
  • 3
    Žloutky smícháme se smetanou, hmotou perníčky potřeme a zdobíme plátky mandlí. Troubu předehřejeme na 180°C a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.